۳۱.۱.۸۸

اصلاح الگوی مصرف – راه های صرفه جویی 2

اصلاح الگوی مصرف در پخت و پز

از کتریهای و تاوه های مسطح استفاده کنید تا گرما را به آسانی انتقال دهد. با استفاده از آرام پز می‌توانید به مقدار زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کنید. برای پختن خورشت و یا خوراک و بطور کل غذاهای از این قبیل آرام پز را بکار گیریم. زودپزها معمولا زنان پخت و پز را به حدود 3/1 زمان مورد نظر برای پخت عادی تقلیل می‌دهند. طی زمان پخت روی کتری و تاوه در پوش قرار دهید تا مدت زمان پخت کوتاهتر شود. همچنین با گذاشتن در پوش می توان شعله را در پایینترین حد ممکن قرار داد. با گذاشتن شعله پخش کن و تمیز کردن قسمتهای مختلف اجاق می‌توان انعکاس حرارت را بالا برد. همچنین ته ظرف را تمیز نگاه دارید تا حرارت بیشتری را به خود جذب کند. برای پخت و پز و یا جوشاندن مواد ، بیشتر از حد مورد نیاز آب مصرف نکنید. آب اضافی انرژی بیشتری را برای حرارت می‌طلبد. بالاترین درجه حرارت ممکن را برای جوشاندن مواد بار گرفته ، سپس درجه حرارت را کم کنید تا آهسته آهسته بجوشد و غذا کاملا بپزد. برای هر وعده غذایی ، تا آنجا که می‌توانید یکبار غذا بپزید. غذاهایی که نیاز به پخت با درجه حرارتهای متفاوت دارند اغلب اوقات در اختالاف حرارتی معادل با 3- درجه سانتیگراد یا کم قابل پخت هستند، و در نتیجه پخت تغییر عمده‌ای ایجاد نمی‌شود. برای گرم کردن فر بین 5 تا 8 دقیقه وقت کافی است. برای غذاهای سرخ کردنی و کبابها به گرم کردن فر نخواهد بود. قبل از روشن کردن اجاق رویه آن را بگذارید. بعد از گرم شدن اجاق ، جابجایی و تنظیم شیارهایی رویه موجب ، خروج و هدر رفتن انرژی می‌شود و حتی می‌تواند منجر به آتش سوزی شود. یا یک دستمال مرطوب و تمیز ، پس از هر بار استفاده ، اجاقتان را تمیز کنید. نظافت کلی اجاق (چند بار در سال) ضروری می‌باشد. توصیه این است که وقتی اجاق هنوز گرم است این کار شروع کنید. از اجاق گاز فقط برای پخت و پز استفاده کنید و نه برای موارد دیگر همچون گرم کردن اتاق و یا خشک کردن لباسها و یا کفشها. هر زمان که امکان دارد از مایکروفر استفاده کنید. مایکروفر نصف انرژی مورد مصرف انواع دیگر وسایل گرما زا را به مصرف می‌رساند. اگر می‌خواهید مقدار کمی غذا آماده کنید، از وسایلی مانند سرخ کن برقی ، کباب پز برقی ، اجاق برقی ... و یا تستر استفاده کنید. این قبیل دستگاهها 3/1 دیگر وسایل حرارتی ، انرژی به مصرف می‌رسانند. فقط وقتی که ضرورت دارد مراحل پیشرفت پخت را نظارنت کنید. بخش اعظمی از حرارت فر ، در هر نوبت که در باز می‌شود به هدر می‌رود. یخچالها و فریزرهایی را انتخاب کنید که برای خانواده شما مناسب است و نیاز خانواده شما را برآورده می‌کند، زیرا فضای اضافی آنها موجب اتلاف انرژی می‌شود. یخچالها و فریزرها را به نحوی از مواد مختلف انباشته نکنید که در آنها به زور بسته شود یا اینکه جریان هوا در اطراف غذا به درستی انجام نپذیرد. برای حصول مناسبترین درجه برودت ، سیسم پیچهای کندانسور که معمولا در قسمت پایین و یا عقب یخچال وجود دارد را هر سه ماه یکبار تمیز کنید. درزگیر در را با گذاشتن یک اسکناس در لای امتحان کنید. چنانچه اسکناس بیرون نیفتد مورد تأیید است. اگر اسکناس براحتی بیرون کشیده شد در آن صورت ، در نیاز به تنظیم دارد و یا اینکه درزگیر کلا باید عوض شود. بعضی از یخچالهای جدید به دستگاهی مجهزند که مانع جمع شدن رطوبت و حالت تعریق در اطراف لبه‌های درب یخچال می‌شوند. با روشن و خاموش کردن آن را امتحان کنید. قبل از تعطیلات طولانی که قصد مسافرت چند روزه و ترک منزل دارید مواد غذایی فاسد شدنی را از یخچال خارج کنید و آن را در درجه حرارت پایین تری قرار دهید. مایعات را بدون درپوش در یخچال قرار ندهید. بخارات حاصله از مایعات بار کمپرسور را بالاتر می‌برد. درهای یخچال را تا سر حد امکان بسته نگاه دارید. طوری برنامه ریزی کنید که غذاهای مورد نیاز یک وعده را در یک نوبت از یخچال خارج کنید. در فواصل وعده‌های غذایی از سرک کشیدن بی‌مورد به یخچال خودداری کنید! فریزریهایی که صندوقی هستند در مقایسه با فریزرهایی که جلو باز هستند هنگام باز و بسته شدن در ، هوای کمتری را از دست می‌دهند. اگر فضا و بودجه کافی داشتید از این نوع فریزر استفاده کنید. فریزر و یخچال را دور از نور مستقیم خورشید و سایر وسایل گرمازا همانند اجاق گاز و فر قرار دهید. آبگرمکن خود را حداقل دوبار در سال تمیز و خشک کنید تا از هدر رفتن انرژی از قسمت زیرین مخزن جلوگیری به عمل آورید. تقریبا تمام آبگرمکنها (بز از نوع پیوسته و بسیار عالی) دارای کیتهای عایق بندی شده ای هستند که قیمت بالایی ندارند و در دسترس همگان هستند (به عبارتی که در تمام منازل یافت می شوند). این کیتها امکان عایق بندی دستگاه حرارتی را برای شما فراهم می آورد. دستورالعملهای همراه آبگرمکن را به دقت بکار ببندید. درهای آبگرمکن ، هواکشها و یا دریچه های خروج و ورود هوا را به هیچ وجه عایق بندی نکنید. چنانچه در نظر دارید آبگرمکن جدید تهیه کنید، ضمن آنکه نیازهای فعلی در را در نظر می‌گیرد، به نیازهای آتی فکر کنید. میزان مصرف آبگرم را به درستی تخمین بزنید، بویژه چنانچه فرزندان کوچکی در خانه دارید. اگر در آینده نزدیک فرزندانتان خانه را ترک می‌کنند، آبگرمکن کوچکتر ممکن است بهتر باشد. اگر در حال ساخت خانه هستید، آبگرمکن را تا سر حد امکان در جایی قرار دهید که به محل مصرف آبگرم نزدیک باشد. قرار دادن آبگرم در محلهایی دورتر ، نیاز به لوله کشی بیشتری دارد و علاوه بر افزایش هزینه ، افت حرارتی را نیز پیش رو خواهیم داشت. اگر طراحی ساختمان شما به نحوی است که نیاز به لوله‌های آبگرم بیشتر و بلندتری دارد، (مثل خانه‌های بزرگی که فضای باز و وسیعی دارند) در نظر داشته باشید نزدیک به مراکز مصرف آبگرم به جای یک آبگرمکن بزرگ دو یا چند آبگرمکن کوچک قرار دهید. از لوله‌های تأمین آبگرم با قطر کم و از نوع کوچک استفاده کنید تا میزان اتلاف حرارتی شما به حداقل ممکن برسد. چکه کردن ، باعث هدر رفتن آب و انرژی می‌شود. تمام شیرهای معیوب را سریعا تعمیر کنید. هنگام شستشوی ظروف و یا دیگر مواقع مصرف آب ، شیر آب را بی جهت باز نگه ندارید. بجای این کار ، لگن ظرفشویی را به میزان لازم از آب پر کنید تا کارتان انجام شود. در استحمام بیشتر از دوش استفاده کنید. چون دوش گرفتن حدود نصف آبگرم مورد نیاز در وان حمام را به مصرف می‌رساند. درجه آبگرم را در پایین‌ترین حد ممکن قرار دهید، درجه حرارت آب حدود 60 درجه سانتیگراد برای استفاده روزمره کافی است. اگر درجه حرارت بالاتری برای برخی از کارها مثل شستن ظروف مورد نیاز باشد از دستگاه حرارتی ثانوی استفاده کنید که موجب بالا رفتن درجه حرارت آب می‌شود.

سایت رشد

هیچ نظری موجود نیست: